обзавеждане детска стая

Често срещани грешки при обзавеждане на детска стая

Доброто обзавеждане на детска стая трябва да включва е себе си комфорт, естетика, стил и практичност. Ако дори един от тези компоненти не се вземе под внимание, дизайнът на детска стая може да загуби ценни предимства и интереса на вашето дете. Днес решихме да споделим с вас кои са най-честите грешки, които правят родители при обзавеждане на детска стая.

Обзавеждане на детска стая – какво да вземем предвид

Осветление за детска стая

Всички знаем, че осветлението е от съществено значение за всеки един дом, за всяко едно помещение, но ставайки въпрос за осветление за детска стая то е повече от задължително да бъде правилно избрано. Ако вие или вашето дете не усещате „топлотата“ и комфорта на детската стая, то това означава, че не сте направили правилния избор. Избирайки осветление за детската стая е необходимо то да бъде меко, с топъл и жълтеникав тон, с опция за регулиране мощността на светлината. Препоръчваме ви също така да не залагате на един единствен източник на светлина… създайте приказна детска стая с различни осветителни тела.

детска стая 1
детска стая 2

Декориране на детска игра

Повечето хора смятат, че детските стаи трябва да бъдат изключително шарени и колоритни, претрупани с всякакви разнообразни играчки и декорации, но това е грешно схващане. Подбора на цветове, декорации и играчки трябва да бъде умерен. В противен случай детската стая ще прилича на увеселителен парк, който ще затормози концентрацията на вниманието на вашето дете, при изпълнение на определена обучителна задача (най-често в предучилищната или в училище).

детска стая 3
детска стая 4

Тапети за детска стая

Съветваме, родителите, които се стремят към постигане на максимален комфорт и лукс от самото раждане на своите деца, да не бързат с избора на прекалено скъпи тапети или бои за стени. Първоначално е добре да заложите на бюджетен вариант, който в последствие след, като детето започне да цени качеството и стойността на материалите, да замените с това, което сте искали още от самото начало. Стилно и красиво обзавеждане на детска стая можете да постигнете и без закупуването на скъпи дървени материали, тапети и подови настилки. Тъй, като в случай на замърсяване, което е често срещане, ще бъде лесно почистването на повърхностите.

детска стая 5
детска стая 6

Правилно разположение на детско легло в детска стая

Повечето родители допускат грешката да поставят детското легло под прозореца на детската стая. Нашият съвет към вас е да избягвате тази позиция, тъй като в тази зона и зоната до вратата често се образуват течения. Позицията на леглото в детската стая е от съществено значение за пълноценният и здравословен сън на вашето дете. Съветът ни към вас е: винаги поставяйте детското легло в центъра на детската стая, избягвайки прозорци и врати.

детска стая 7
детска стая 8

Килим за детска стая

Мекият и дебел килим не е най-добрият вариант за подова настилка в детската стая, където те играят, живеят, творят, та дори и хранят… Бъдете сигурни, че каквито и почистващи препарати да използвате, трудно ще премахнете петната от флумастери, пастели, бои върху дебелия, рошав килим. Съветваме ви да изберете практичен ламинат или паркет, с компактен топъл килим в зоната за игра.

детска стая 9
детска стая 10