Топ 5 бюджетни идеи за дома

Ако и вашия дом се нуждае от освежаваща промяна, но нямате финансовата възможност на този етап да стартирате ремонтни дейности, но нашия екип е подбрал 5 топ идеи за идеи за дома за малък бюджет.

Декупаж на стари мебели

Възстановяването на стари мебели е може би най-добрата идея, която да реализирате. Много от мебелите, макар и здрави, променят и захабяват своя облик. Не се дразнете от остарелия външен вид на вашата любима мебел, с малко време и усилия можете да ѝ вдъхнете живот чрез декупажната техника.

декупаж на мебели

Уникален ръчно изработен килим

Едно от най-приятните неща, по време на създаването на нещо със собствени ръце е момента, когато някой от вашите гости ви зададе въпроса: „От къде си закупи килима?“, а още по-приятно е когато заявиш, че вие сами сте си го направили със собствените две ръце. На първо четене тази идея, може би ви звучи изключително сложна, но ви уверяваме, че не е така. За направата на вашия уникален ръчно изработен килим можете да използвате какъвто и да било плат, стига да не е твърде специален, изискващ сериозна поддръжка. След като изберете подходящия материал е необходимо да изрежете по предварително измислен шаблон, вашия уникален килим. За по-засилен и автентичен ефект можете да използвате специални маркери за текстил, с който да превърнете вашия уникален ръчно изработен килим в истинско съкровище и черешката на тортата.

ръчно изработен килим

Декоративни възглавници за дома

Подмяната на декоративните възглавници у дома е лесен начин, благодарение на който ще промените настроението и усещането в интериора у дома. Ако разполагате с шевна машина под ръка и леки шивашки познания, вярваме, че не би представлявало трудност за вас да се справите сами с тази задача. Ако пък не разполагате с подобни умения, можете да пребоядисате старите възглавници в нов цвят, използвайки различни шаблони или омбре ефект, за да придадете още по-уникален и нестандартен дизайн.

декоративни възглавници

Ръчно изработена табла за легло

Има стотици варианти да украсите спалнята си с привличащи вниманието табла. Във всяка една спалня леглото е централния и основен елемент, а когато е съчетано с уникална, нестандартна табла, то определено ще е се сдобиете и с уникална и нестандартна спалня. Красивата табла за легло може коренно да преобрази вашата спалня, превръщайки я от място за спане в необикновено и стилно спално помещение.

табла за легло

Семейните спомени в декор за стена

Превърнете семейните снимки в оригинален декор за стена. Това е в пъти по-добра идея пред това, просто да окачите снимките си в рамки. Вашите лични спомени или снимка от интернет, която ви е направила много сериозно впечатление може да се окаже чудесен вариант да разчупите стените у дома.