кухненски гръб

Съвети при избор на кухненски гръб

Смяната на кухненски гръб е чудесен начин със сравнително малка инвестиция да освежите вашата кухня. В настоящата статии ще споделим с вас, няколко съветa при избора на кухненски гръб, с които се надяваме, че ще ви улесним с вземането на решението.

Видове кухненски гръб

Към днешна дата съществуват различни методи и материали, които хората използват за кухненски гръб. Някои от тях са стандартни и универсални, а други различни и нестандартни. Споделяме с вас, само тези видове, които са изпитани на 100% и да са доказали своята устойчивост и практичност.

Видове кухненски гръб

Както всички знаем плочките за гръб за кухня са най-популярния и предпочитан избор. И определено има защо – те са устойчиви, влагоустойчиви, термоустойчиви, лесно се почистват и поддържат и се предлагат в изключително голямо разнообразие. Те от своя страна могат да са: керамични, порцеланови, стъклени, метални, травертинови плочки.

Керамичните или порцелановите плочки са чудесен избор за гръб за кухня, защото са леки, издръжливи. Предлагат се в голямо разнообразие от модели и размери и цени за всеки джоб. Стъклените плочки имат изискан и стилен вид. Цвета на този вид плочки е изключително устойчив, като шанса той да избледнее след време е минимален. Споменавайки метални плочки не си мислете, че говорим за грозни и големи ламарини… напротив, тук имаме предвид малки метални плочки, които могат да придадат изключителен стил и разнообразие на вашата кухня. Недостатъка при избора на метални плочки за кухненски гръб е в това, че могат да се надраскат, а драскотините не могат да се изшлайфат.

кухненски гръб
кухненски гръб

Гръб за кухня от камък

Друг изключително популярен избор за гръб за кухня е камъкът, като най-предпочитани сред всички са гранитът, кварцът и мраморът. Хубаво е, когато избирате камък за гръб за кухня да приложите същия материал за плот на кухнята.

кухненски гръб

Кухненски гръб от ПДЧ, МДФ, ХДФ

Кухненският гръб от дърво е сред един от разпространените избори. ПДЧ, МДФ и ХДФ, като материали са изключително подходящи за този случай. Кухненският гръб не е подложен на сериозна експлоатация, както кухненския плот, затова можете да си позволите по-бюджетен вариант, като изберете ПДЧ за кухненски гръб. Ако все пак държите на качеството, ви съветваме да изберете МДФ и ХДФ. Друг голям плюс, които ви дават тези материали е огромното разнообразие от цвят и текстура.

кухненски гръб
кухненски гръб