реставрация на стол

Реставрация на стол – как да му върнем живота

В последно време популярността на старите мебели набира все по-широка популярност в днешното модерно ежедневие. В настоящата статия, ние от Karti-Izvozva.com ще споделим с вас няколко идеи и предложения за реставрация на стар стол и за това как да му върнем обратно живота.

Реставриране на стар стол

Питате се какво може да се направи по него, за да може отново да изглежда като нов и същевременно с това да ви носи удобство.
Ако разполагате със стари бабини столове, които събират само прах и натурии, не бързайте да ги изхвърляте на боклука, защото сега старинните мебели са част от последния писък на модата. Разбира се, няма как да очаквате, че без усилия стария и порутен стол ще бъде чудесна декорация във вашия дом, но ето и нашите предложения, с които можете да постигнете силен ефект.

Смяна на тапицерия на стар стол

На първо място е необходимо да определим увреждането на стола, който ще бъде реставриран. Ако рамката е непокътната и функционира правилно, тогава реставрацията ще се ограничи единствено до смяна на тапицерията. Една конструкция, в зависимост от избора на тапицерия, може да изглежда изключително зашеметяващо. В този случай имате стотици варианти.

Градинска декорация със стар стол

Ако щетите са прекалено големи и няма шанс да се поправят, то на разположение имате още една възможност, а именно да си направите градинска декорация със стар стол. Старият стол може да бъде чудесна декорация във вашата градина, която да ви радва окото ежедневно. Вижте нашите предложения.

Можете също така да превърнете порутеното кресло в прекрасна люлка.

Възстановяване на дървен стол „направи си сам“

Разбрахме алтернативни начини за използване на стари столове, вдъхновихме се, сега ще разберем как протича възстановяването на дървен стол със собствените ни ръце.
Първият етап от процеса по възстановяване на стар стол е изключително внимателно да отстраним тапицерията. След, това проверете състоянието на седалковата част. Ако е в добро състояние, но не ми в достатъчно комфортно, можете да закупите постелка от мемори пяна. След, като сте избрали вече вида тапицерия, използвайте старата такава, като шаблон, за да можете да отрежете точно парче нов плат или кожа. Не забравяйте, че е важно да измерите седем пъти и да изрежете веднъж! От там нататък, самия монтаж можете да извършите с помощта на ръчен такер.