пролетно почистване на двора

Пролетно почистване на двора – съвети и препоръки

С удължаването на светлата част от деня и повишаването на температурите, няма по-подходящо време от сега да излезете в двора на къщата и да се захванете с някои по-големи домашни проекти. Днес ние от Karti-Izvozva.com избрахме да ви представим няколко съвети и препоръки за пролетно почистване на двора. Звучи ви, като добра идея, но се чудите от къде да започнете? Ето ги и тях:

Почистване на улуци и водосточни тръби

Почистването на улуците и водосточните тръби в началото на пролетта, може да предотврати неприятни щети от пролетните обилни дъждове. Те трябва да са добре почистени, за да изпълняват функциите си безпроблемно, в противен случай рискувате тяхното увреждане и това на вашата къща. Запушените улуци могат да доведат до гниене на стрехите, а това от друга страна е възможно да привлече гризачи във вашето таванско помещение. Прилагайки навременно почистване на улуци и водосточни тръби си гарантирате правилно отклоняване на водата от къщата ви, така че да се не се събира в основата ѝ.

почистване на двор
почистване на дворове 480

Боядисване на дворна ограда

Дървените огради, дървените парапети, решетки, перголи, стълби имат нужда от ежегодна поддръжка. За да ги съхраните по-дълго време и за да се любувате на външния им вид е желателно на всяка една или две години да пребоядисвате с нова боя и защитно покритие. Гарантирано след това дворът на къщата ви ще има прекрасен, естетически подобрен външен вид.

Ремонт на покрива

Есенно-зимните дъждове и снегове е възможно да са нанесли някои сериозни щети на вашия покрив. Възползвайте се от топлото и приятно време, за да огледате за подобни щети, като направите щателен оглед и евентуално ремонт на покрива. За целта вземете висока стълба или ако нямате такава можете да използвате бинокъл или фотоапарат с висока резолюция, за да огледате визуално за различни повреди, дупки, липсващи части и т.н. Ако забележите нещо нередно ви съветваме да потърсите специалист по ремонт на покриви възможно най-бързо.

Поддръжка на дворни пътеки

Замразяването и размразяването на дворните пътеки може да им причини сериозни проблеми. Минусовите температури могат да увредят бетоновите плочи, като причинят пропуквания. Излезте навън, разходете се из вашия имот и направете щателна проверка на състоянието на вашите дворни пътеки. Асфалтовите настилки могат да бъдат закърпени, но напукания бетон най-вероятно ще има нужда да бъде заменен изцяло. Ако изпаднете в подобно състояние можете да се възползвате от нашата услуга къртене на бетон, като за нула време нашия екип ще изкърти старата бетонна настилка и ще почисти и подготви двора ви за новата такава.

Предотвратяване на комарите

Макар малки и привидно незначителни, наличието на комари си е опасно за вас и вашите близки. Освен, че са изключително досадни, са и опасни тъй като могат да пренесат какви ли не заразни болести, като например малария. За да защитите семейството си е добра идея да огледате целия двор за застоели води. Ако забележите подобно място, обезателно се погрижете за него и го поддържайте редовно.