цветове за спалня

Модерни цветове за спалнята

За всеки един от нас спалнята е личен оазис, където можем да се отпуснем, релаксираме, отпочинем и за известно време да забравим всички проблеми и именно точно в нея ние прекарваме най-голяма част от свободното си време. Ето защо всички дизайнери съветват избирайки дизайн на спалня да отделите най-много време, средства и енергия, за да получите максимално задоволителен резултат от постигнатото. Вашето благосъстояние и вътрешно усещане за комфорт и сигурност пряко зависи от хармоничното обзавеждане на спалня.
Преди да започнете с обзавеждането е необходимо да решите кои ще са най-подходящите цветове за спалня, които да отговорят на вашите предпочитания. Днес избрахме да споделим с вас кои цветове за спалня ще бъдат най-актуални през настоящата година.

Цветове за спалня 2021

Идеи за бяла спалня

Не само през настоящата 2021 година, но и през последните години бялата спалня си остава топ избор сред масовия клиент. Това не би трябвало да ни изненадва, тъй като белият цвят изключително гъвкав и непретенциозен, когато се комбинира с който и да било друг цвят. Бялата спалня ще разшири визуално вашето помещение и ще придаде чист, свеж и минималистичен вид. Особено ако не разполага с юго-западна гледка, белият цвят във вашата спалня ще компенсира липсата на слънчеви лъчи. Бялата спалня едва ли ще излезе от мода, тя винаги изглежда свежа и ще бъде готова за всякакви стилистични промени.

Идеи за синьо-зелена спалня

Говорейки за синьо-зелената цветова палитра е редно да вметнем, че през настоящата 2021 година има голяма битка за топ цвета на годината. Според едната част от елитните интериорни дизайнери топ цветове за 2021 година са жълтото, в комбинация със сиво. Други обаче са на мнение, че именно синьо-зеления цвят е възможно най-добрия избор, който можем да направим. Така, че ако сте фен на синьо-зеления цвят, то непременно трябва да го вкарате в своя интериор. Той добавя загадъчна и интригуваща нотка, която може да успокои и да ни вдъхнови за нови постижения. Този цвят се съчетава чудесно с черни, бели, сиви, сили, зелени, жълти, кафяви, метални и бежови цветове. В общи линии, имате голям избор.

Идеи за червена спалня

Динамично, уверено, страстно желание – това олицетворява червения цвят. Можете да го използвате като основен цвят във вашата спалня, като боядисате стените или да акцентирате с него, като не го натрапвате прекомерно. Свеж и подходящ контраст можете да получите чрез комбинация с бяло или черно.

Идеи за розова спалня

С розова спалня, не разполагат само малките момиченца. Напротив! Тя все по-предпочитан избор и сред масовия клиент. Тя е стилна и елегантна и носи изключително много приятно и спокойно усещане. Розовата спалня ще си партнира чудесно с кафяви, бежови, тюркоазени, маслинови, коралови и метални нотки. А наличието на огледало, стъкло или други предмети с лъскаво покритие ще се впише чудесно и ще допринесе за изтънченото усещане в интериора.

Идеи за черна спалня

Забързания начин на живот, целодневната свръхактивност, на която сме подложени и кара след края на работния ден, да се затворим на спокойствие и да си починем от цялата тази лудница. Черната спалня, ще ни даде точно това, от което се нуждаем. Черното е цветът, който може да се комбинира с абсолютно всички цветове. Можете да създадете силен контраст, като използвате бяло, а можете и да освежите с нещо по-цветно, като жълто, червено, оранжево, зелено, синьо.