модерна кухня

Модерни кухни 2021 – топ тенденции

С течение на времето дизайна на кухните започна все повече и повече да се развива и усъвършенства, непрекъснато се създават и вкарват в употреба различни нови приспособления, с които се улесняват нашите ежедневни домакински задължения. В съчетанието и балансирането на комфорт, технология и приятен дизайн се корени разковничето за перфектната кухня. Днес избрахме да споделим с вас различни предложения за това как да постигнете модерна кухня, която да отговаря на последните интериорни тенденции за 2021 година.
Идеята за обзавеждането на голямо жилище и липсата на ограничение в бюджета, най-вероятно би се харесала на всеки, но не всички имаме тази възможност.

Комбинирана хол с кухня

В повечето малки жилища в България, често се случва комбиниране на хол с кухня. А в други случаи собствените на жилища умишлено премахват ограничителните стени между двете стаи, за да си спестят непрекъснатото разнасяне на храна по стаите. Ако и вие сте от този тип хора, можете да се свържете с екипа на Karti-Izvozva.com, който ще се погрижи за демонтажа на преградната стена. И двете опции имат своите позитиви и негативи.
Ако разполагате с комбинирана хол с кухня е необходимо да заложите на стилен, ефектен и същевременно с това изпълнен с неутрални нюанси дизайн. Естествените цветове са топ цветове за кухни 2021 година. В същото време интериорът трябва да бъде уютен, удобен, съчетаващ технологична ефективност и практичност. Кухненският декор е препоръчително да бъде изработен от естествени материали. Трябва да се придържате към ограничен дизайн, за да не претрупвате и без това малкото помещение. В този случай можете да заложите на дребните декоративни детайли.

къртене
къртене 480

Модерни цветове за кухня 2021

Световно признатите интериорни дизайнери твърдят, че през настоящата 2021 година модерни цветове за кухни ще бъдат тъмните неутрални и земни цветове. По-тъмните цветове на кухненските плотове и шкафове ще контрастират страхотно със светлите стени, подове и мебели. Тази цветова схема може напълно да промени възприятието на една стая. Изберете дълбоки тъмни елементи и ги комбинирайте с по-ярки контрастни нюанси, за да добавите дълбочина и характер в пространството.

модерна кухня 2
модерна кухня

Модерен кухненски смесител

Изборът на модерен кухненски смесител е от първостепенно значение за завършения вид на вашето кухненско оборудване. Индустриалните месингови кранове със странни дръжки и дизайнерски характеристики са чудесен начин да привлечете внимание.

модерен кухненски смесител

Кухненски стелаж / рафт

Модните тенденции в обзавеждането на кухните се завръщат от преди години. До скоро се смяташе, че модата на кухненския стелаж или рафт беше отминала, но тя отново се завръща и през настоящата 2021 година. Отворените кухненски рафтове ще разчупят визията на вашата кухня. Можете да ги монтирате между останалите затворени шкафове за по-интересен ефект. Върху тях можете да подредите саксии с цветя или подправки, декоративни елементи или готварски книги. Внимавайте да не ги претрупате, за да не развалите ефекта.
Кокетните кухненски стелажи, направени в индустриален стил, са отлично решение за модерна кухня. Те напълно заместват големите и обемисти шкафове. Металната конструкция на рафта съвпада идеално с дървените вратички и подложки в естествени нюанси. Рафтовете могат да се използват и като преграда за зониране на помещенията. С тяхна помощ можете лесно да отделите зоната за готвене от зоната за хранене.

кухненски стелаж

Избор на кухненско осветление

Заложете на нестандартно кухненско осветление, за да компенсирате семплия стил. Днес по магазините се предлагат изключително разнообразни и ефектни кухненски осветителни тела. Можете да монтирате едно основно осветително тяло и в допълнение да добавите различни малки допълващи светлини: лед лента, таванни лунички, висящи гирлянди или висящи светещи сфери.
Държим да отбележим, че няма строги правила по отношение на интериорния дизайн. Това е вашият дом, така че не се страхувайте да включите собствената си личност, където сметнете за добре.

кухненско осветление
кухненско осветление 2
кухненско осветление 3