кухненски остров

МОДЕРНИ ИДЕИ ЗА КУХНЕНСКИ ОСТРОВИ

Кухненският остров е модул, независим от останалата част от кухненските мебели. Оформлението на кухнята с кухненски остров има много предимства: наблизо е всяка една работна зона, готвите, а цялото семейство е до вас, полезната площ на кухнята се увеличава. Можете да поставите рафтове за съхранение, котлони, мивки и зона за готвене. Дизайнът на кухненския остров може да бъде много различен. Ние сме ви подготвили селекция на модерни и различни кухненски острови.

Тенденциите при дизайн на кухни

Тенденциите при дизайн на кухни все повече се ориентират към по-големи пространства. Най-добрия начин да запълните пространството във вашата кухня е чрез кухненски остров. Всеки остров може да бъде направен според вашите нужди и стил. Те могат да бъдат кръгли, тънки, дълги, широки, тесни. Освен че могат да изглеждат добре, те са и много практични, защото улесняват достигането на всичко необходимо, когато готвите.

кухненски остров

Материали за плот за кухня

Материалите за плот за кухня с голям формат като гранит и кварц добавят характер към дизайна на кухненския остров. Може да създадете луксозно усещане комбинирайки различни материали. Може да разделите вашия остров на различни зони, като използвате различни материали. Например камък и дърво. Плотът от камък може да е за приготвяне на храна, а дървения плот може да се използва като бар за закуска.

кухненски остров
кухненски остров

Кухня с остров по поръчка

Островите могат да заемат голяма площ от вашата кухня, затова е добре да се помисли за големината на кухненския остров според пространството на стаята. Ако имате голяма площ, може да изпълните това пространство, като направите своята кухня с остров по поръчка с дълъг кухненски плот с достатъчно места за сядане, който да прилича на коктейл бар.

кухненски остров
кухненски остров

Кухненски остров с място за съхранение

Ако се нуждаете от място за съхранение във вашата кухня, то кухненския остров с множество шкафове отваря многобройни възможности. Когато проектирате кухненски остров, може да помислите за разнообразни шкафове и рафтове, които да побират всякакви форми и размери. Можете също така да помислите за добавяне на отворени рафтове, за да покажете красиви кухненски принадлежности, като красив порцеланов сервиз или ценна готварски книга, например.

кухненски остров
кухненски остров

Нетраниционни кухненски острови

Ако искате нещо уникално за интериора на вашата кухня, то може да замените традиционния правоъгълен кухненски остров с извит или напълно кръгъл дизайн. Г- образната форма може също да бъде удобен и различен вариант за дизайн на кухненски острови. Добавяйки места за сядане, този вариант може да улесни сервирането.

кухненски остров
кухненски остров

Модерни идеи за кухненски острови

Освен допълнително работно пространство, една от най-добрите съвременни идеи за кухненски острови в момента е добавянето на маса за хранене с цел пестене на  пространство. Ако първите тенденции за кухненски острови са се придържали към това всичко да бъде с една височина, то сега има много повече вариации с различни нива за различни функции.

кухненски остров
кухненски остров
кухненски остров
кухненски остров