Как да изберем нови мебели за спалнята

Изборът на нови мебели за спалня е едновременно вълнуващо и страшно. Вълнуващо е, защото кой не обича нови неща и нов облик ? Може да е страшно, защото мебелите са скъпи и страхът от грешка може да бъде преодоляващ. За щастие, избирането на подходящите мебели за вашите нужди е много по-лесно, ако си зададете няколко въпроса, преди да се насочите към шоурума. Ето и нашето предложение:

1-Къде ще отидат мебелите?

Купувате ли нови мебели за собствената си главна спалня, детска стая или спалня за тийнейджър ? Не забравяйте да разгледате и изберете мебели, които са подходящи за потребителя на помещението, както по стил, така и по дизайн.

2-Какъв е вашият бюджет?

Хубаво е да разгледате – всъщност това е най-добрият начин да видите какво се предлага на пазара – но е неразумно да направите покупка, преди да определите какво точно можете да си позволите. Мебелите са голям разход, така че бъдете честни със себе си, преди да извадите кредитната си карта. Ако мечтите ви са големи, но банковата ви сметка е малка, Ви предлагаме да закупите мебел по мебел, а не всичо наведнъж.

3-Какво ще кажете за качеството?

Не искате мебели за боклуци, които ще се разпаднат след няколко месеца. Това не означава, че и трябва да имате абсолютния най-висок клас. Вашият бюджет играе голяма роля при вземането на решение за нивото на качество, което можете да си позволите, но също така и предназначението на мебелите. Струва си да похарчите повече за висококачествени мебели за спалня, но помислете за спускане на ниво или две за детския спален комплект, който ще бъде заменен до няколко години. Винаги си струва да похарчите повече пари (в рамките на вашите средства) за качествен матрак ,но не винаги си струва за нощно шкафче или ракла за леглото.

4-Колко е голяма стаята?

Ако ще обзавеждате малка спалня, няма смисъл да купувате масивно легло или гигантски скрин. По същия начин, ако имате достатъчно късмет да имате голяма стая, не избирайте малки мебели. Мащабът е от решаващо значение за добре декорирана стая, това означава, че размерът на мебелите трябва да е в баланс с размера на пространството. Винаги, когато купувате нови мебели за всяка стая, уверете се, че те могат да минат през вратата. Не искате да поръчате по поръчка невъзвръщаема мебел и след това в деня на доставка разберете, че артикулът не може да влезе в стаята.

5-Какъв е вашият стил на декориране?

Ако обичате всички съвременни неща, няма да останете доволни от винтидж комплект за спалня. Ако имате стил на декориране, който предпочитате, ще искате мебели, които го допълват. Това не означава, че трябва да се заключите в строго определен начин на мислене, голяма част от мебелите за спалня са с преходен стил , което означава, че е някъде между традиционното и модерното.

6-Стаята споделена ли е?

Ако двама души споделят стаята, независимо дали става дума за двама братя и сестри или женена двойка, трябва да вземете предвид и двамата души, когато избирате мебели. Ако имате братя и сестри, ще ви трябват легла за всеки. За всяка споделена стая и двамата обитатели се нуждаят от скрин, за да държат облеклото си и всеки може да се нуждае от нощно шкафче с лампа. Също така трябва да помислите за вкусовете и желанията на всеки жител. Компромисите може да са необходими, но никой не трябва да бъде недоволен от спалнята си.