terasirane na dvora

Идеи за терасиране на двора

Дали има някой, който не би желал да разполага с приказно красив и поддържан двор, на който да се любува в свободните слънчеви дни. Ако и вие разполагате с двор, който обаче е занемарен и не ви носи необходимата наслада, можете да се възползвате от услугите на Karti-Izvozva.com, които само в рамките на няколко часа ще ви предоставят изключително качествено почистване на дворове, с което ще подпомогнат изграждането на вашата приказна градина. Днес избрахме да споделим с вас един чудесен, изключително модерен вариант, който ще ви донесе уникална градина. Представяме ви няколко идеи за терасиране на двор.

Нова мода – Ландшафт и терасиране на двор

Какво е Ландшафт

Най-опростено казано, ландшафтът представлява територия, в която присъстват всички природни компоненти, като вода, растителност, почва, скали и животни. Днес този стил, се е превърнал в нова мода, когато говорим за декориране на двора. Хората непрекъснато се стремят към това да превърнат дворовете си в градини, които все едно са излезли от приказките.

Какво е терасиране на двор

Терасирането на дворове представлява процес, по време на който стръмен и неравен двор се етажира, посредством редица къси и по-дълги стъпала. Това обикновено се прилага от естетическа гледна точка, намаляване на стръмните склонове и предотвратяване на ерозията на почвата.

почистване на двор
почистване на дворове 480

Терасиране на двора – какви са плюсовете

Терасирането на двора гарантирано ще направи така, че двора ви да изглежда в пъти по-привлекателен. Различните тераси ще ви позволят да разпределите различни кътове, с различни предназначения… от уютен и романтичен кът за релаксиране до зона за отглеждане на зеленчуци, плодове, подправки, цветя, овощни дръвчета и т.н. По този начин двора ви ще бъде прилежно и удобно разпределен.
Креативните и интелигентни идеи за терасиране на дворове могат да бъдат разкрасени чрез добавяне на стъпала, каменни стени и огради, декоративни камъни, стърготини, цветни лехи, павирани вътрешни дворове и други. Можете да използвате дори прогнили части от дървета и стари огради, които правилно аранжирани, ще допринесат за постигането на очарователен двор. Няма никакви ограничения в това начинание, не се страхувайте да превърнете вашия в двор, в такъв за какъвто винаги сте мечтали.

Идеи за терасиран двор