ИДЕИ ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ НА БАНЯ

Банята е сред едно от най-посещаваните и използвани помещения в нашите домове и като такава е редно да я превърнем в едно прекрасно, комфортно и модерно място. Уникални вани, елегантни душове, модерни тоалетни се предлагат в всякакви форми и размери, за да отговорят на малки и големи бюджети. Но както се казва… „с пари всеки може“, затова днес избрахме да ви представим няколко бюджетни варианта, за това как да постигнете модерно обзавеждане на баня с по-малко пари.

Висящи мебели за баня

Днес изключително актуални са мебелите за баня, които висят от стената. Тези мебели се прилагаха от много време, но през последните няколко години те навлизат все повече в употреба. Освен, че изглеждат страхотно, като допълнителен плюс ще изтъкнем факта, че пода остава свободен, което от своя страна създава илюзия за повече свободно пространство. Ако изберете висящи мебели за своята баня, чудесен вариант, с който да допълните декора е избора на камъни за баня, които да поставите под мивката и шкафа за съхранение. Те са изключително модерни и са част от последните тенденции при обзавеждането на бани.

идеи за баня
идеи за баня

Душ кабина с камъни

Ако ви е харесала идеята за декорация на банята с камъни по земята, то най-вероятно ще ви допадне и идеята за душ кабина с камъни. Изграждайки душ кабина за банята, заложете на каменист под в същата цветова гама, а ако ги нареди и нагоре по стената ще получите изключително модерен и оригинален ефект. Допълнителен плюс е, че каменистия под ще намали пързалянето по пода и ще масажира ходилата ви докато се къпете.

идеи за баня

Растения за баня

Растенията за баня са лесен и чудесен начин да освежите банята. Те ще ви доближат до естественото, до природата и определено ще ви накарат да се почувствате част от нея. Те ще омекотят приглушената светлина в ъглите и ще добавят свежест.

идеи за баня

Цветен таван в банята

Белият таван в банята е възможно най-стандартното, предпочитано и … банално решение. Ако желаете да придадете на своята баня уникалност, то създаването на цветен таван е чудесна идея. Внесете акцент и цвят, като го боядисате в любимия ви цвят.

идеи за баня

Месингови кранове за баня

Що се отнася до крановете за баня, хромираните такива си остават класически избор, който никога не излиза от мода. Но ако желаете нещо по-нестандартно, препоръчваме ви да заложите на месингови кранове и дръжки за баня.

идеи за баня

Прилагайки нашите съвети, то определено банята ви ще придобие тотално различен и модерен облик, за който не се изискват грандиозни суми. Надяваме се, че сме успели да ви вдъхновим с тази статия. Очаквайте нейното продължение в най-скоро време.