Идеи за модерен рустик стил

Все по-усилено рустик стила започва да навлиза и в нашите български домове, със своята разнообразна естетика и скромна елегантност. Той съчетава в себе си красотата на приглушените нюанси, естествени материали и удобно обзавеждане. Но нека първо разберем какво всъщност означава рустик стил, след това ще ви дадем няколко идеи за модерен рустик стил и как да го приложите у дома.

Рустик стил – какво означава

Много от вас най-вероятно само са чували за рустик стил, но малко може би знаят точно какво представлява. Рустик стилът е едно пътуване назад във времето, пресъздаващо живота в стара селска къща. Става въпрос за внасяне на вдъхновени от природата текстури и цветове във вашия дом. Известно е, че рустик стила е малко груб, като същевременно придава приветливо и спокойно усещане.

Идеи за декор в рустик стил

Кухня в рустик стил

Важно е да уточним, че когато избирате дизайна на вашата кухня, мислете най-вече за удобството и функционалността, а след това за естетиката. Ако желаете да придадете на вашата кухня рустик стил, то непременно трябва да заложите на дървения материал, който се явява основен отличителен белег, когато говорим за този тип обзавеждане. Това можете да постигнете, като монтирате състарени дървени греди на стената и тавана подкрепени с дървени колони, тъй като дървото ще придаде на вашата кухня усещане за автентичност. Подобно на дървения материал, каменните плотове и стени също ще спомогнат за придаването на рустик във вашата кухня. А комбинацията между дървени и каменни плотове ще направи обстановката абсолютно завършена. Избирайки цвят за кухня в рустик стил, нашия съвет към вас е да заложите на естествените цветове, които се срещат около нас в природата. А чудейски се какви електро уреди да изберете, ние от Karti-Izvozva.com ви съветваме да изберете ретро уреди, които започнаха да си проправят път все повече в масовите кухни.

Хол в рустик стил

За да внесете във вашия хол рустик стил ви съветваме да внесете в декора масивна дървесина, естествен камък, ковано желязо, корк и други естествени материали, които са характерни за рустик стила. Друг популярен и силно предпочитан материал е кожата. Животинските кожи употребявани, като килими, постелки или други декоративни елементи са силно изразени, когато говорим за рустик в хола. В повечето случаи обаче внедряването на рустик стил у дома, върви с по-сериозна финансова инвестиция, тъй като всеизвестен факт е че естествените материали и ръчно изработените вещи са в пъти по-висока стойност от останалите. В модерен хол присъствието на селска камина може да бъде много ефектно и може да се превърне в основната атракция в красивите вечери, прекарани заедно със семейството ви.