каменна стена в хола

Идеи за каменна стена в хола

Повечето от вас може би смятат, че изборът на каменна стена в хола е решение, което е подходящо единствено за големи и луксозни помещения, но това не е така. Каменната стена може да стои чудесно, модерно и стилно във всяко едно помещение, в което е поставена, стига да е направена с умисъл. Декоративният камък придава усещането, че сте част от природата и има изключителен естетически приятен ефект. Ако желаете модерен и стилен хол ви препоръчваме обезателно да помислите за направата на каменна стена в хола. Представяме ви няколко вдъхновяващи идеи, за това как можете да постигнете впечатляващ ефект.

Каменна стена по поръчка

Ако желаете да внесете пълен обрат в цялостното усещане и визия на вашия хол, то определено имате нужда от нестандартна каменна стена. Не на всички хора им се отдават проектите от типа „Направи си сам“, в тези случаи ви съветваме да се свържете с истински професионалисти, които знаят какво и как да направят. Единственото, което трябва да направите е да прецените какво желаете, как го желаете, да си го визуализирате, а от там нататък професионалистите си знаят работата. Ето и няколко идеи за каменна стена, която можете да направите по поръчка:

Различни видове каменни стени

Към днешна дата по магазините се предлага изключително богато разнообразие от вътрешни и външни облицовки. Можете да избирате между декоративни каменни облицовки, облицовки от естествени камъни, цели декоративни плочи и пана, декоративни тухли в различни цветове и стилове. Подобна декоративна стена във вашия хол ще направи сериозно изявление, на което вие и вашите гости няма да останете безпристрастни. Каменните стени са изключително неангажиращи след монтажа, тъй като нямат необходимост от поддръжка, а като още един плюс придават и допълнителна изолация на стената.

Ако сте фен на проектите „Направи си сам“ и разполагате с необходимите умения и знания можете сами да създадете уникална сама по себе си каменна стена. Чудесен вариант в този случай би бил ако използвате циментови плочи, които можете да начупите на по-малки парчета и след това монтирате на стената, с авторски дизайн.

Друг чудесен дизайн, който можете да приложите във вашия хол е използването на големи камъни за вашата каменна стена. Ако искате да включите рустик стил в къщата си, тогава използването на тези естествени цветни големи камъни също може да бъде идеално.

За страхотно изглеждат хол можете да използвате така наречените естествени камъни шисти. Това са елегантни на вид естествени цветни камъни, които могат да бъдат положени един върху друг, за да придадат на хола ви царствено усещане.

Ако сте фен на естествените камъни и разполагате с по-сериозен бюджет, можете да използвате плочи от гранит, с което гарантирано ще получите зашеметяващ ефект. Тези каменни плочи обикновено се предлагат в по-тъмен цвят, идеални за светли дневни.

За тези от вас, които искат да създадат широка каменна стена в хола, си струва да помислите за използването на фурнир. Тези камъни могат да се комбинират с други строителни материали, като цимент и бетон, за да дадат на стените на хола ви по-голяма издръжливост.

Ето и няколко визуализации на различни идеи за каменни стени в хола.