индустриален стил

Идеи за индустриален стил на обзавеждане

Индустриалният стил на обзавеждане добива все по-широка популярност и без съмнение е един от най-търсените стилове в наши дни. Това, което прави този стил толкова специален, е неговият на пръв поглед незавършен характер, съчетан с перфектно полирани елементи. Все по-често го срещаме да присъства в списанията за интериорен дизайн, в интернет, все по-често срещаме хотели и заведения обзаведени с индустриален стил и това не е случайно. Преди да споделим нашите идеи и съвети за обзавеждане в индустриален стил е редно първо да кажем няколко думи за него.

Какво е индустриален стил на обзавеждане

Индустриалният стил на обзавеждане черпи вдъхновение от складовете и фабриките. Той представлява прекрасно и балансирано съчетание между тухлени и бетонни стени, греди от масивна дървесина и дървени подове, открити метални тръби, състарени осветителни тела, кожени дивани и фотьойли.

Избор на цветове за индустриален стил

Избирайки цветове за индустриален стил трябва да заложите на бледи и износени нюанси. Мислете едноцветно, с добре подбрани органични и земни цветове. Стоманата и желязото имат ключово влияние, както и червените и сините цветове, вдъхновени от окисляването. Добавяйки бяло и топло естествено дърво ще омекоти и балансира приятно цветовете в цялото помещение. И не на последно място, завършете с черни акценти, за да създадете контраст и да добавите характер.

Дизайн на хол в индустриален стил

Типичният елемент на всеки интериорен дизайн в индустриален стил е комбинацията от модерни и състарени елементи. Възползвайте се максимално от бетонните стени, като една част от тях оставите естествени, а останалата част декорирайте с дърво и тухли. Когато избирате дървен материал в индустриален стил, от ключово значение е неговата текстура. Чудесен вариант е ако намерите парче грубо дърво, а цветът му не е задължително да съвпада с останала цветова палитра. Напротив даже! Колкото по-различно е то, толкова по-уникален и нестандартен ще бъде крайният резултат.

Избор на осветителни тела в индустриален стил

Търсейки осветителни тела в индустриален стил ще откриете, че има огромно разнообразие и много възможности. Има едно нещо, което прави индустриалния интериорен дизайн специален и то е способността му да превръща най-простите крушки в уникално и артистично осветление. Тъй като този стил стана толкова популярен, вече можете да намерите много различни и красиви крушки на пазара. Самата форма на крушката е първият избор, който трябва да се направи: тънка, голяма, малка или голяма, има по нещо за всеки вкус. Вътрешната жичка също се е превърнала в декоративен елемент и можете да намерите много възможности за това. Не на последно място е и кабелът, който може да се окачи право надолу от тавана или да се използва за очертаване на по-сложни форми, създавайки истински полилей с много малък бюджет! Други елементи характерни за индустриалното осветление са метални, нестандартни предмети като тръби, лейки, вериги и други. Така, че без много усилия можете да си направите своя собствена уникална лампа в индустриален стил. Всичко, от което се нуждаете е кабел, крушка и нестандартен предмет по ваш избор.

Елементи в индустриален стил

Нека обобщим, от какво се нуждаете, за да внесете индустриален стил във вашия интериор:

Метал – Ръждивите и поцинковани метали са основата на индустриалния стил.

Дърво – Дървото балансира студения метал.

Тухла – индустриалният стил не се крие зад перфектно измазаните и боядисани стени. Той включва в себе си голи, счупени тухли и напукани бетони.

Кожа – лъскава или износена, кожата се използва перфектно за мебели в индустриален стил или други декоративни елементи.