стъклени преградни стени

Зониране на апартамент със стъклени преградни стени

Идеята за отворено пространство е популярна днес по различни причини. Интериорът без стени изглежда по-широк, по-свободен и по-светъл. Единствената негативна страна на така наречените студиа е липсата на уединение и визуалното отделяне на едната стая от друга. В този случай можете да използвате стъклени преградни стени, които визуално да отделят една зона от друга.

Стъклени прегради за зониране на апартамент

Чудите се безопасно ли е употребата на стъклени прегради за зониране на пространството в една стая? Естествено, че ако хвърлите достатъчно тежък предмет по тях, те ще се счупят. Но съвременните технологии позволяват да се получи достатъчно дебело и трайно стъкло, отговарящо на всички критерии за безопасност. Следователно е малко вероятно да се натъкнете и да се нараните на подобна стъклена преградна стена. А за по-голяма сигурност можете да заложите на закалено стъкло, което е изключително устойчиво и издръжливо на удари.
Все по-предпочитан избор се превръщат стъклените преградни стени. Предлага се огромно разнообразие от форми, шарки, текстури и рамки и относително ниско тегло, което прави инсталирането по-лесно и по-безопасно.
Когато е необходимо визуално да се отдели една стая от друга в студио , се инсталират плъзгащи се стъклени прегради и врати. Можете да видите няколко примера за това на следващите снимки.

преградни стени
преградни стени
преградни стени

Интересен начин за използване на стъклени прегради е да ги инсталирате в ниша или върху площ от стаята, запазена за килер или малка съблекалня. Изключително модерно е да отделите банята от спалнята или домашния офис от хола.

преградни стени
преградни стени

Вътрешните стъклени преградни стени могат да играят ролята на оригинален декоративен елемент.

преградни стени
преградни стени
преградни стени